Monday, June 4, 2012

За странните илюзии, които създава мозъка ни

Юни е, а навън се реят белите пухчета от сребриста топола, създавайки илюзорен зимен пейзаж. На места пухчетата са се натрупали толкова много, че лесно биха могли да бъдат взети за бели, снежни преспи...
Херкулес, един от митичните герои на древна Гърция бил овенчан с венец от тополови листа, след като надвил с голи ръце Цербер- триглаво куче пазач, което стояло на входа на царството на мъртвите. Цербер бил роден от съюз между Тифон и Ехидна, брат и сестра, отличаващи се със репталоидни и човешки черти. Според митологията, отиващите долу го омилостивявали с медена питка.
Церберът е пазач на друго измерение, друг свят, с неестествени форми. За подобен пазач се споменава в още по-древни текстове и митове в асирийски, вавилнонски, акадийски в Тората и Библията. Това чудовище –пазач се нарича черубим cherubim или cherub (ед.ч.) Виж http://en.wikipedia.org/wiki/Cherub
. Понякога се бърка с херувим, но докато херувимчетата са малки пухкави ангелчета, прилични на бебета с крилца, то черубим имат 4 лица-на лъв, орел, бик и човек, крила и огнен меч, за да пазят дървото на живота или пътя към него- райските порти. Друг път черуб е изобразяван като лъв с крила и човешко лице, черуб е пазач и войн.
"...at the east of the garden He stationed the cherubim, and the flaming sword which turned every direction, to guard the way to the tree of life." 8
8 Genesis 3:24.
Странна, но не лишена от логика теория за този пазач открих в подробно ревю на книга, писана от Lyssa Royal “През призмата на Лира”. http://www.bibliotecapleyades.net/vida_alien/alien_prislira_eng.htm#Preface


Стигнах отново до съзвездие Лира и извънземните наследници на Лира и Сириус, които имат общо със създаването на нашата цивилизация, такава каквато я познаваме днес, чрез генетични изменения в ДНК и манипулация на времето. Накратко в част 8 се споменава за сътворението на Адам и Ева като обитатели на Земята, хибриди между Лирианците и земните Кроманьонци с идеята да не разпознават добро и зло, двата противоположни полюса и себеутвърждаването “Аз съм”- (вибрацията на трето измерение) Само, че представител на Сириус ги подмамил и подучил да ядат от Дървото на Познанието, за да могат да използват човекът за свои цели, вербувайки и манипулирайки неговото Его. Така земляните станали заложници на третото измерение Лирианците не одобрили и единственият начин да предпазят себе си и останалия свят от лоши последствия бил да отнемат правото на вечен живот на тленните материални тела или всъпването на земните хуманоиди в 5-то и 6-то измерение и да ги накарат да забравят звездния си произход и свръхспособности, за целта на което поставили пазач при дървото наживота наричано ГИШ.ТИЛ. Лиза Роял допуска, че този пазач пази "космически кораб"-на шумерски Гиш.Тил означавало сътворено от човек, и ракета.
 Но аз питам, не може ли да се тълкува и по друг начин, тъй както много други дрвени думи. Следвайки логиката, този пазач може да е В човека, в случаят пак ще е сътворено от нас самите. Ракета, съд, кораб да се тълкува като носител, доли череп, Съвсем случайно попаднах на следната снимка: напречен разрез на малкия мозък, еволюирал (или създаден!?) между двете полярности- ляво и дясно полукълбо, братът и сестрата (спомни си Цербер!) –церебралният кортекс! И познайте какво(?)- онова, което се вижда, заедно с хипокампуса прилича досущ на крилато същество с четери глави-черубим. От къде произлиза българската дума “череп”, във всеки случай не е от латинската такава за череп- “cranium”? Следователно, може да с едопусне, че черепът пази "дървото на живота".


И ето каква е функцията на тази част от нашия мозък- двигателна, кратка и дълга памет, себеосъзнаване. Странно, нали...или може би не чак толкова!?

П.П. на същото място се намира и епифизната жлеза-наричана трето око. "За третото око доскоро малко се знаеше, а и сега не всичко за него е уточнено. Всъщност това е епифизата. Тя е най-малкото органно образувание у човека. Теглото й е 0,1-0,2 грама.
     Много отдавна епифизата е била един от най-тайнствените органи.
     Първи в древността за нея говори Херофил, живял преди около 2300 години. Той приема,че тя контролира умствената дейност на човека, че е клапан срещу "източването на жизнения дух", орган за "пророкуване и ясновидство", "седалище на душата". Първото й анатомическо описание е направил Гален (133-201 г.), който я оприличава на шишарка и смята, че е лимфен възел."



Епофизата-Магическа реалност>>> КЛИКНИ ТУК


No comments:

Post a Comment